|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
19-03-2013, 11:40 | #1 |
Moderator
|
Inne organizacje kynologiczne
takie totalne OT- a wilczaki kedy bedzie cie miec to one w jakiej organizacii beda?
|
19-03-2013, 12:19 | #2 |
Junior Member
|
W tej co i ja jestem - Związek Kynologiczny - Oddział Kraków
Last edited by Wercyngetoryks; 19-03-2013 at 12:33. |
19-03-2013, 13:06 | #3 |
Moderator
|
a na linku to jakas nie wiadoma organizacja jest no i nie wiem jak tam z czlonkowstwiem w 2 od razu u nas tak nie mozna. czy Wy sami ( czy przepraszam bo nie wiem kto tu pod nickem jest) rodzice moze ) zostawia jedna i beda tylko i wylacznie w FCI?
|
19-03-2013, 14:33 | #4 | |
Junior Member
|
Quote:
Wiem, że u nas nie wolno należeć gdzie indziej A tak przy okazji - mam na imię Joanna
Last edited by Wercyngetoryks; 19-03-2013 at 14:39. |
|
19-03-2013, 15:51 | #5 | |
Moderator
|
Quote:
|
|
19-03-2013, 17:45 | #6 |
Junior Member
|
No i info mówi : należę do Związku Kynologicznego, moje suczki nie! Na czerwono na pierwszej stronie pod counterem
19-03-2013, 22:08 | #7 | |
Senior Member
|
Cześć, Joanno!
Quote:
To, że pisze łamaną polszczyzną nie znaczy że nie rozumie i trzeba Jej pisać wielkimi literami. /Nie ukrywam, że nie tylko Ją interesują Twoje odpowiedzi.... / Last edited by Puchatek; 19-03-2013 at 22:43. |
|
19-03-2013, 22:45 | #8 |
Senior Member
|
12 lat temu hodowca wpuscil nam kilka 6-tygodniowych szczeniakow, wszystkie wygladaly tak samo- kudlate kulki. Hodowca zapewnil ze pies bedzie krotkowlosy i na wystawy, wpuscil pieknego tatusia i Jazon dostal rodowod zwiazku kynologicznego, ktory pozniej mozna bylo sobie wsadzic jak pisalam hodowca dupek, niestety nie do ruszenia, choc moze niedlugo sie to zmieni W kazdym razie nie powstrzymalo nas to przed kochaniem go niezmiernie i szkoleniem go (tak tak Zuziu jest Pan Doktor i ma zdane IPO )
21-03-2013, 10:33 | #9 |
Wilkokłak
|
"Normalne" wilczaki dojrzewają długo. Dłużej (chyba) niż większość innych ras.
Zauważyłam, że u Łowcy spora różnica pojawiła się między 6 a 8 miesiącem życia. Tu Łowca 6-miesięczny: 7 m-cy 8 m-cy Później jeszcze nastąpiły zmiany w kolorze szaty; na zimę robi się znacznie ciemnieszy i bardziej rudy, niż to było na początku. |
19-03-2013, 22:55 | #10 |
K-Lee Family
|
Na stronie Joanna wyraźnie napisała, że zrezygnowała z tej innej organizacji, z praw sędziowskich i zaczyna od początku w ZK
|
19-03-2013, 23:02 | #11 | |
Moderator
|
Quote:
spytam jak u nas z ta sierscia, ale jakos do tej pory nie znalazlam ze ktos nie tak cos wydal. lokcie... cholera, juz z HD maja duzy problem a jesli jescze to zal takiej fajnej rasy |
|
20-03-2013, 00:04 | #12 | |
Junior Member
|
Quote:
Co było to było, teraz jest teraz Ale dzięki za to wtrącenie PS Jak coś to pytajcie, jak będę wiedzieć to odpowiem bo coś nie coś wiem
Last edited by Wercyngetoryks; 20-03-2013 at 00:12. |
|
20-03-2013, 00:25 | #13 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Gratuluje odwagi, napewno nie latwa decyzja porzucic wszystko co sie osiagnelo, pozbawic psy rodowodow i zaczynac od poczatku
|
20-03-2013, 15:17 | #14 | |
Senior Member
|
Quote:
Istnieje opinia, że związki kynologiczne poza ZKwP, to zło najgorsze z możliwych, że to pseudohodowcy/pseudohodowle niszczące wzorce i idące na ilość /przekładającą się na pieniądze/ a nie na jakość przy utrzymaniu rasy.... Nie podoba mi się takie podejście i uogólnienie. Miałam kontakt /dawno temu/ z jakimś tam związkiem, który oderwał się /ludzie z oddziału się oderwali / od "matki ZKwP" nie dlatego, by robić szmal na psach, ale dlatego, że mieli dosyć "skostniałego betonu" ZKwP. Nie wiem, jak im się ułożyło, ale tę argumentację rozumiem. Jakiś czas temu mieliśmy w rasie "aferkę" /wtajemniczeni wiedzą, kto był prowodyrem/: jeden z naszych Hodowców chciał sprzedać psa sędziemu z innego Związku. Posypały się gromy naszego piaskownicowego eksperta, że ten potencjalny kupiec będzie chciał zrobić /w zasadzie/ zamach na rasę, że ją będzie "kundlił". Człowieka nie znał, jego planów hodowlanych też nie, ale grzmiał, nóżkami tupał i prawie nawoływał do linczu... Czy, w związku z powyższym, istnieją słuszne obawy przed tymi organizacjami? Jestem przeciwnikiem zwalczania takich struktur, jeśli chcą działać na korzyść kynologii. Uważam, że tylko mocna konkurencja jest w stanie podnieść "standardy usług" naszego ZKwP. Uważam też, że zamiast niszczyć te organizacje, powinno się współpracować, uświadamiać i "podawać rękę". W chwili obecnej sama mocno zastanawiam się nad "kopnięciem" swojego Związku i odejścia z niego, bo moim zdaniem jest coraz gorzej.... Jakie jest Twoje zdanie? ..... Witaj w świecie wilczaków! Last edited by Puchatek; 20-03-2013 at 15:20. |
|
|
|