|
Videos & photo stories Foto i video blogi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
30-09-2008, 10:40 | #1 |
VIP Member
|
Jak dorosnie to Wam wszystkim da w kosc....
"jak skonczy dwa lata to...."...jak czesto to slyszymy.... A jaka jest prawda o tych samczych bestiach... Rzucam kilka fotek dominujacego, wrednego, doroslego samca Eligo..... i jego kijka.....
30-09-2008, 10:45 | #2 |
VIP Member
|
30-09-2008, 10:47 | #3 |
VIP Member
|
30-09-2008, 11:06 | #4 |
Senior Member
|
No przecież widać, że wredny : pierwszy po patyczek i jeszcze przyniesie właścicielowi też pierwszy, a drugiemu, to nic.......
P.S. Bez podlizywania się: bardzo piękne zdjęcia |
30-09-2008, 14:47 | #5 |
złośliwy krasnolud
|
Pracujesz, socjalizujesz itd, więc chyba nie ma tematu? A jak ktoś zostawi sobie psa to co będzie miał?
30-09-2008, 14:57 | #6 |
Wilcza Saga
|
Jeden z moich ulubionych wilczaków - Eliś jak zawsze piękny A do jego opisu bardziej pasuje: malutki, biedny smutny Eliś
|
30-09-2008, 14:58 | #7 |
Wilcza Saga
|
Aha i jeszcze pytanie: gdzie to takie piękne widoki?
|
30-09-2008, 17:49 | #8 | |
VIP Member
|
Quote:
Hel....
30-09-2008, 17:55 | #9 |
VIP Member
|
Potem rozwine temat, bo zaraz musze znow spadac... ale .. nie powiem, ze nie mielismy z "buntem dorastajacego psa" do czynienia..... Bo mielismy... z Boltonem.. akurat wtedy gdy BARDZO zwracalismy uwage na to, ze mowiono nam aby nigdy nie dopuscic, aby pies nas nie zdominowal... Im bardziej sie staralismy tym bylo gorzej... Potem to.. olalam... i teraz z zadnym nie walczymy juz o zadna pozycje... zadne przywileje... one spia na lozkach i kanapach, przechodza pierwsze przez drzwi i czesto pierwsze jedza... dostaja wysokobialkowa karme i ... lamiemy wszystkie zasady z listy "jak byc prawdziwym dominantem"... a w domu... zdecydowanie to my rzadzimy stadem i wychowalismy Bure, ktorym w zyciu nawet na mysl nie przyjdzie, aby nas dominowac, czy o cos z nami walczyc...
30-09-2008, 18:13 | #10 |
Junior Member
|
Przepiękne zwierzę w przepięknych okolicznościach natury = cudowne fotki w efekcie.
Ja się już chyba nie odkocham... |
30-09-2008, 18:20 | #11 |
Distinguished Member
|
Piękny pies i piękne zdjęcia
Margo, kiedy byliście na Helu? Mieszaliście może w Helkampie? Właścicielem tego kempingu jest taki fajny facet, który ma huskye- jeździ z nimi na zawody itd. Jak z nim rozmawiałam, to okazało się, że zna Manu..... ) Taki ten świat mały! |
30-09-2008, 19:48 | #12 |
Moderator
|
oi zapomnialam - moj juz tez ma 2 latka - i... jakos zyjemi cala bestia, spi w lozku, pierwszy idzie do dworu, dostaje jesc tez najpierw, mysle ze jestem zdominowana na maxa .
a do Elisia mozna ddodac hmmm glupus Elis bo do tej pory nie wiemi ktory ma to miejsce 1 w tym - Edward- Gierka czy Elisiunio. konkurs nadal trwa |
30-09-2008, 20:45 | #13 | |
złośliwy krasnolud
|
Quote:
Ciri lubi spać z nami, nie raz rozkłada się na całe nasze łóżko, ale jak widzi że bierzemy się do kładzenia to sama schodzi bez problemu i kładzie się na posłaniu koło łóżka. Wygodniej jest jak najpierw pies przechodzi przez drzwi w bloku, które wszystkie mają samozamykacze więc nie chce mi się gimnastykować żeby koniecznie przejść przed psem. Jedzenie - Ciri dostaje jeść wieczorem, a my zwykle kolacji nie jemy. Więc heh ale łamanie zasad no nie? A jednak mimo tylko 1,5 roku uważam że układa się wszystko tak że jest jasne że to my przewodzimy. My podejmujemy decyzje jak zareagować na daną sytuację i tyle.
30-09-2008, 21:05 | #14 |
Wilcza Saga
|
Haha, czyli nie tylko ja nie przestrzegam tych zasad^^ A co do spania w łóżku to się jakoś we trzy (ja, Cora i moja kotka) mieścimy bez problemu. Jeśli chodzi o jedzenie, no to zazwyczaj u nas w domu każdy je o innej porze dnia. A wychodzenie przez drzwi.. to też olewam, bo Cora kiedy chce iść na spacer(a zawsze chce) nie zwraca uwagi na to kto pierwszy wyjdzie
|
30-09-2008, 21:06 | #15 |
Wiewiórka Wredna
|
Ja musiałam się trochę nagimnastykować Baaj równa na obie strony. Umie wchodzić przede mną, równo ze mną i za mną. Zależy od sytuacji. Sztywne zasady nie są dobre, gdy stosuje się w odniesieniu do żywych zwierząt, ale konsekwencja jest jednak nieocenioną pomocą.
08-12-2008, 12:14 | #16 | |
VIP Member
|
Niestety nie... bylismy tam jedynie przelotem....
Quote:
Jasne... Jesli nie chce, aby psy spaly na kanapie to podstawa nauki bedzie to, ze pies NIE BEDZIE spal na kanapie. A nie, ze raz bedzie mu wolno, a nastepnego dnia za to samo mu sie oberwie...
|