|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
04-09-2008, 23:06 | #121 |
Senior Member
|
Tak szczerze to klub nie wiele moze i powstał by bardziej po to abyśmy mieli swoją własną wystawę i bardziej się zintegrowali. Moze z czasem moglibyśmy zacząć cos forsować jak nasza pozycja była by mocniejsza. Rozmowa w tej chwili na temat prześwietlenia jest nie na miejscu bo po co wysyłać dziecko do szkoły i myśleć co mu kupić jak się ono nawet jeszcze nie narodziło. Ja was naprawde nie rozumiem.
Jeśli chcecie coś robić to zbierajcie dalej deklaracje i nie dyskutujcie o czymś czego nie ma . Jak bedziecie mieli te ponad 100 deklaracji osób jakie się zadeklarują na 100% to wtedy mogą wszyscy usiąść i dyskutować co dalej i jak to załatwiać. Naprawde darujcie sobie bezproduktywne tracenie czasu i zajmijcie się konkretami. Macie już 20 deklaracji zbierzcie jeszcze 80 potem rozmawiajcie. |
04-09-2008, 23:07 | #122 | |
Wilczasty : Foto
|
Quote:
Gratuluje niewiedzy czy klub ma działać pod patronem ZkwP bo ma to istone znaczenie czy ktos bedzie usuniety z ZkwP i automatycznie wykluczoni i pozbawiony mozliwosci brania udzialu w wystawach FCI. tylko że kazdy kto zarejestruje w ZkwP swojego wilczaka automatycznie należy do Klubu Psów pasterskich Niepolskich.
04-09-2008, 23:08 | #123 |
Senior Member
|
To nie tak, ze zabieram zabawki, ale nie będe słuchał opinni osób co tylko mówią a nic nie robią. Mówienie jest najprostrzą żeczą i to potrafi każdy. Wiec macie motywacje ja zaczołem Wy mozecie kończyć.
|
04-09-2008, 23:08 | #124 | ||
Junior Member
|
Quote:
Nie do konca rozumiem sens twoich wypowiedzi, krytykujesz wszystko co ktokolwiek probuje zrobic, ale nie specjalnie widze w tym zdzblo konstruktywnej krytyki, na zasadzie "to nie tak - powinno byc tak - wiem to/wynika to z tego i tego". Napisalem wszystko co na obecny moment bylo do napisania/powiedzenia, nikt nikogo nie zmusi do udzialu. Quote:
04-09-2008, 23:12 | #125 | |
Senior Member
|
Quote:
Co do patronatu to wyjaśnie - uzyłem nie tego słowa chodziło mi o to czy klub powstanie jako integralna część zwiazku bez władz wybieralnych i to ZkwP będzie jego organem założycielskim i wyznaczy prezesa, czy pod jego skrzydłami i będą władze wybieralne. To po skrócie ale na ten temat odsyłam do strony ZkwP tam jest opisane na jakiej zasadzie działają kluby innych ras w polsce. |
|
04-09-2008, 23:13 | #126 | |
VIP Member
|
Quote:
Noo cos ruszylo Wiec tak- roznica miedzy jedna a druga Klubowa? No fajnie.. ale chcialoby sie jeszcze cos Szkolenia? W jakim sensie? Na razie przychodzi mi do glowy tylko jedno - rekomendacja klubu dla szkoleniowcow, ktorzy mysla a nie wsadzaja wilczaki od razu na prad Obozy ? hmm.. oboz pod egida klubu,, fajnie.. ale powstanie klubu nie jest warunkiem takiego obozu Choc, jak wspomnial Pawel, klub jako oficjalna organizacja, moze byc lepszym partnerem do rozmow, chociazby przy zapraszaniu szkoleniowcow, sedziow, przy wynajmie terenu chocizaby Ale to ulatwienie a nie warunek Najblizszy przyklad: zlot dogomaniakow.. wystarczy, ze ludzie sie skrzykna i zorganizuja do roboty a maja to , co planowali Egzaminy? Egzaminy nie bywaja klubowe.. sa z listy oficjalnych egzaminow Zk albo nie.. wiec klub tu nic nie zmieni. Gia- ja nie neguje, ja tylko w ten sposob lubie "odzierac" pewne plany z rozowych marzen aby nie bylo potem bec o sciane No i jqak rozwinie sie dyskusja to zawsze cos konkretnego sie urodzi |
|
04-09-2008, 23:14 | #127 | |
Moderator
|
Quote:
hmmm a tak jest ??? i gdzie to napisano ze pies, zgloszony do zkwp od razu idzie pod patronatem tego kluba? ja to wiem ze pies, ktory dostaje numerek PKR jest w rejestrze zkwp a POTEM juz czlowiek dezytuje gdzie on bedzie czy w Wawie czy w Zelionej gore czy w klube rasy. demokratia jest tu na PL czy tego nie macie? Last edited by wolfin; 04-09-2008 at 23:15. Reason: blad pisowni :) |
|
04-09-2008, 23:15 | #128 | |
Junior Member
|
Quote:
Mysle ze takie zalozenia powinny powstac przy organizacji/tworzeniu regulaminu/statutu klubu i raczej nie wczesniej, chociaz z drugiej strony, dobrze by bylo np uslyszec i poczytac tutaj na forum, co ludzie chcieli by, aby klub realizowal, jakie mieli by oczekiwania wedle takiego klubu itd itp. Potraktujmy to jak pisana burze mozgow, a konstruktywne wnioski napewno wyjda w czasie, a jesli sie to bedzie jeszcze konsultowac w kwesti porad i doswiadczen np z innymi klubami (litwa, czechy, slowacja) powinnismy osiagnac jakis madry dokument
04-09-2008, 23:19 | #129 | |
Senior Member
|
Quote:
Krytyka jest zawsze potrzebna ale powninna ona być zawsze na miejscu. natomiast osoby które nic nie robia nie powinny krytykować innych, bo moze czasem trzeba zajać sie krytyka własnej osoby. |
|
04-09-2008, 23:19 | #130 |
K-Lee Family
|
Gaga, a ja się nie obrażam Z Was wszystkich jestem tu największym laikiem, nie mam fiołkowego pojęcia jak to wszystko zorganizować, ani mądrej głowy do tego
Ale jeśli będą potrzebne ręce do pracy, służę pomocą, choćby w poprawianiu literówek Też nie podoba mi się podejście Daniela, ale widzę tu innych chętnych do konstruktywnej krytyki Podałam takie przykłady, jakie przyszły mi do głowy, bo np. myślałam, że biegi w Czechach czy na Słowacji organizują kluby |
04-09-2008, 23:21 | #131 |
K-Lee Family
|
No właśnie Daiva... Jestem członkiem ZKwP, mój pies należy do grupy I FCI, ale do żadnego klubu się nie wpisywałam
|
04-09-2008, 23:22 | #132 | |
Moderator
|
Quote:
my na przyklad to juz mielismi na Litwie - taK samo jak mami klubowego ch- tytula, ktora mozna dostac tylko na klubowej wystawy. klube decydyje jakie beda warunki do hodowli i podobne zeczy. |
|
04-09-2008, 23:23 | #133 |
Senior Member
|
Ewa ale tu nik Cię nie będzie krytykował za niewiedze, bo każdy z nas ją ma nie ważne w jakim jest wieku. Nie ma ludzi nie omylnych i też takich co wszystko wiedzą. teraz coś zacytuje. " Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko, to masz racje tylko tak myślisz "
|
04-09-2008, 23:24 | #134 |
Senior Member
|
Tak jak każdy z nas nie zapisywał się do zadnego klubu ale moze Daniel tak i myśli, ze go ktoś za to wykluczy.
|
04-09-2008, 23:25 | #135 | |
Wilczasty : Foto
|
Quote:
04-09-2008, 23:26 | #136 |
Senior Member
|
Powiem szczerze, bo myślałem tu nad konstruktywną dyskusją na ten temat. Nad czerpaniem przykładu i wiedzy od Pavla i Dajvy ale u nas jest to nie mozliwe. Jednak my jesteśmy takim dziwnym narodem. Zawsze potrafimy wszystko i wszystkich krytykować nie widząć własnego podwórka. Moze właśnie należało by zacząć od siebie.
|
04-09-2008, 23:30 | #137 |
Senior Member
|
To ja mam w taim razie pytanie do Kasi do jakiego klubu należy Lalka bo jest ich kilka.
|
04-09-2008, 23:31 | #138 |
K-Lee Family
|
Grześ, ja nie twierdzę, że gówniara ze mnie i nie twierdzę że mądra głowa
Chciałabym zacząć działać, ale moja wiedza kynologiczna jest nikła z racji tego, że od niedawna w tym siedzę. Dlatego chętnie poprę inicjatywę i w miarę swoich możliwości pomogę. A krytykować mnie może każdy, nie obrażam się. Wolna wola. Jak do tej pory nikt tego nie zrobił, bo raczej nie wypowiadam się w tematach, na których się nie znam, tylko tam, gdzie mam jakieś swoje doświadczenia. Daiva, czyli jednak No to już coś, klub mógłby takie biegi organizować, moja sucz młoda, więc nie byłam, ale co rusz widzę, że jeździcie na biegi zagranicę. Do tego faktycznie tytuł championa klubu, znajdzie się jeszcze wiele rzeczy, a pomysły poddadzą nam kluby litewski, czeski i słowacki. W końcu tam kluby działają i w jakimś cwelu zostały powołane. Myślałam też o kontroli hodowlanki, bo tak jest u fretek, ale myślałam, żad tym już sprawuje władzę ZKwP i nie ma co wchodzić mu w kompetencje. |
04-09-2008, 23:36 | #139 |
VIP Member
|
Gia- jak takas wyrywna z ta korekta to musimy ponegocjowac prywatnie bedziesz miala niezly trening :P
WIec Ok, biegi, ale jesli bez klubu zaprosimy sędziego i zorganiizujemy bieg to czy wyniki będa nieważne? Chodzi mi o to, że w przeciwienstwie do tego co napisal Grzegorz- niezalenie od deklaracji powinnismy sprobowac wylonic CEL. Dla mnie intergracja, spotkania to nie sa cele dla klubu Jak zycie pokazuje bez klubu mamy obozy (na razie w Czechach i Slowacj), Spotkanie w Poznej, bylo pierwsze ale nie ostatnie w Sulminie itp..) . Sorry ale nijak to nie pasi do tego, co zdawkowo, ale wspomina regulamin : historia, hodowla i rozwój rasy. Dla mnie to wlasnie, a w szczegolnosci hodowla i rozwoj rasy to sa powody do powstania klubu. Intergracyjne spotkania zupelnie nie potrzebuja klubowego szyldu Nadal wiec nie ma tego czegos, dla czego warto pamietac o placeniu corocznej skladki, poswiecac swoj czas...bo chyba oczywiste jest, ze dzialanie klubu tego wymaga |
04-09-2008, 23:39 | #140 | |
Junior Member
|
Quote:
regulamin klubu rasy. § 2 Powołany Klub podlega Zarządowi Głównemu ZKwP i nie posiada osobowości prawnej.§ 4 Członkami Klubu mogą być jedynie członkowie Związku Kynologicznego w Polsce, którzy zadeklarowaliswoją wolę członkostwa i mają opłaconą składkę zgodnie z obowiązującymi zasadami statutowymi. Ustanie członkostwa w Związku Kynologicznym w Polsce jest tożsame z ustaniem członkostwa w Klubie, jednakże rezygnacja z członkostwa w Klubie nie ma wpływu na członkostwo w Związku Kynologicznym w Polsce. Zarząd Klubu zobowiązany jest zapewnić bieżącą kontrolę przynależności do Związku osób uznanych za członków Klubu.
|