|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
08-12-2012, 12:52 | #41 | |
Member
|
Quote:
Wypatrzyłam to ogłoszenie dzisiaj, warto tę informację rozpowszechnić i szukać dla psiaka nowego domu - tyle każdy z nas może zrobić! Hodowca też z pewnością się zaangażuje |
|
08-12-2012, 13:02 | #42 | |
Senior Member
|
Quote:
08-12-2012, 19:18 | #43 | |
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Jak znam Radka, na pewno zostali poinformowani o forum. Ale jest to wolna wola czlowieka - co robi, i gdzie funkcjonuje w sieci. Takie sytuacje to dla mnie kolejny powod, dla ktorego nie chce sie przyczyniac do popularyzacji rasy - to trudne psy, nie kazdy daje rade sprostac temu wyzwaniu, jakim jest wychowanie wilczaka. Po co wiec mnozyc je bardziej, niz to potrzebne... Tutaj podaz nie powinna przewyzszac popytu, ze sie tak brzydko wyraze w kategoriach handlowych Last edited by anula; 08-12-2012 at 19:44. Reason: literuffki i ps-y |
|
08-12-2012, 21:30 | #44 |
Kawał ch*ja
|
Z tym sie troche nie zgodze - co chwila niby emotki rodem z 'cukierkowych forów' dla pokemonow, niespojne pisanie pewnie pod wplywem emocji, brakuje jeszcze tylko wykrzyknikow PO kropce, bo konczenie zdania na zasadzie 'cos tam cos tam . ' (ostatnie slowo SPACJA KROPKA) juz ma opanowane... :>
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 08-12-2012 at 21:36. |
08-12-2012, 22:04 | #45 | |
Senior Member
|
Quote:
Z tego co zauwazylam to najgorszy jest wlasnie ludzki zachwyt, nie zapomne, jak w Sopocie jakis pan zatrzymal sie prawie z piskiem opon, nie dosc ze wyklocal sie o nazwe (bo przeciez ja jako wlasciciel nie wiem co mam, a internet ma racje) to jeszcze jak uslyszalam ze synek jest wikingiem i fajnie by razem wygladali i jak piesek nie bedzie niszczyl w domu to on chetnie wezmie, wtedy mi kompletnie szczeka opadla.
08-12-2012, 22:13 | #46 | |
Kawał ch*ja
|
Quote:
Najlepszy przyklad byl z miesiac temu ze sprawa Ziry.
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
|
08-12-2012, 22:26 | #47 |
Junior Member
|
O głoszeniu oddania Atmana dowiedzieliśmy się przed chwilą od naszych czujnych znajomych, dziękujemy za info. Dzwoniłem do Pani, która zamieściła ogłoszenie i cała sprawa wygląda bardzo skomplikowanie, ale zmierza w dobrym kierunku. Człowiek, któremu sprzedaliśmy psa oddał go na przechowanie ludziom nieznającym tej rasy, niedługo po odebraniu od nas. Zdjęcia, które nam wysyłał i rozmowy z nim (do lipca, bo później kontakt się urwał, mimo starań z naszej strony i tymczasowych właścicieli, pan Michał wyparował) wskazywały na to, że pies mieszka cały czas z Michałem, a pies był już u nowych, tymczasowych właścicieli. Ludzie Ci nie znają się na rasie, ale wychowywali pieska bardzo dobrze, nie jest agresywny, mieszka z dzieckiem i kotem (je z kotem z jednej miski). Pojawił się jednak problem ucieczek. Zwrócili się zatem z prośbą do psiego psychologa, który im doradził trzymać psa na łańcuchu (!!!!). Po długiej, telefonicznej rozmowie ze mną, w której wyjaśniłem Pani po krótce co i jak z tymi ucieczkami zrobić i jak wygląda życie z wilczakiem, zaoferowałem Pani swoją pomoc i wsparcie, oraz to że inni właściciele csw też bardzo chętnie podzielą się swoimi doświadczeniami, postanowiliśmy dać sobie jeszcze trochę czasu. Państwo mają w najbliższych dniach podjąć ostateczną decyzję, czy Atmanek u nich zostanie. Wszystkie sprawy związane z umową itp też dopilnujemy, mamy nadzieję że Atman zostanie w tym domu. Dostaliśmy przed chwilą kilka fotek, ma naprawdę ciepłych właścicieli, ale nie bardzo zorientowanych w temacie wilczaka, chociaż wychowali go praktycznie od szczeniaka. Trzymajcie kciuki, damy znać jak już wszystko się wyjaśni do końca.
|
08-12-2012, 22:34 | #48 |
VIP Member
|
Miał chłopak szczęście, że oddany, trafił na taką fajną rodzinę. Jeśli Atman jest jak Amra czy Argos-to rzeczywiście, wielki słodziak.
(I jak ciężko pracuje! Aż łopata odpadła ze zmęczenia) Myślę sobie, że jeśli ludzie mieli tyle serca i fajnego podejścia, aby przez blisko rok wychowywać Atmana, to jest szansa, że przy ogarnięciu ucieczek, postanowią aby z nimi został. Trzymamy kciuki! |
08-12-2012, 22:39 | #49 | |
Senior Member
|
Quote:
A zdarza się tak, że wyrasta na takiego??jak zakładamy, że chcemy konkretny "egzemplarz" to już na starcie nie dajemy szansy zwierzęciu. To żywe stworzenie, które poznaje, uczy się reagować, ma własną wrażliwość. Z moich doświadczeń Wondera jest psem rasy, o której marzyłem, ale jej sobie nie wymarzyłem. Jej się uczę, ona uczy się mnie, co dzień mamy nowe wyzwania. Ona stała się moją najlepszą przyjaciółką, jakiej bym sobie nie wymarzył nigdy. Może to jest ta różnica...?? Za Atmanka kciuki mocno zaciśnięta !!!! |
|
08-12-2012, 22:51 | #50 |
Junior Member
|
Radek, mam nadzieję że cała sytuacja Atmana się skończy dobrze i że zostanie ze swoimi dotychczasowymi opiekunami. Nigdy, nie wyobrażałam sobie sytuacji w której można by było wziąć psa, oddać na przechowanie i tak bezczelnie kłamać, a później się ulotnić. Jestem tez dumna z zachowania tych ludzi, przygarnęli psa, który pewnie miał zostać u nich tylko na chwile. Bez żadnej wiedzy o rasie, wychowali od małego, trzymam kciuki żeby podjęli dobrą decyzję, nie tylko dla was, ale tez dla młodego
08-12-2012, 23:03 | #51 | |
Senior Member
|
Czy Atman nie mial byc w trojmiescie? Pamietam ze mielismy sie ugadac na spacer bo ten pan mial prace blisko wioski w ktorej mieszkamy i nagle dostalam wiadomosc ze spacer niewazny bo wyjezdzaja za granice. Ehh, szkoda gadac. Ciesze sie ze juz jest kontakt i da sie sytuacje rozwiazac
Quote:
09-12-2012, 00:49 | #52 | |
Member
|
Quote:
|
|
10-12-2012, 10:12 | #53 |
'Wilk z baśni' :)
|
Radku, trzymamy kciuki za Atmana! Miał chłopak szczęście, że oddany trafił do osób które miały dla niego serce. Wierzymy, że się cała sytuacja skończy dobrze dla chłopaka
05-02-2013, 17:45 | #54 |
Junior Member
|
W czwartek jedziemy do Inowrocławia odebrać Atmana. Nowi właściciele nie poradzili sobie z młodym wilczakiem, powodem oddania psa są jego nieustanne ucieczki i związane z tym problemy. Atman został postrzelony, zawiesił się na płocie, sąsiedzi są bardzo uprzedzeni do psa. Od czwartku będzie mieszkał u nas, będziemy szukać dla niego domu. Atman pozostawiony sam w domu bardzo rozrabia, nie może też przebywać sam na podwórku, nic nie wiemy o innych jego problemach, jest bardzo przyjacielski dla domowników, wychowany w domu z dzieckiem i kotem.
Zainteresowanych wilczakiem prosimy o kontakt telefoniczny. |
05-02-2013, 18:03 | #55 |
K-Lee Family
|
Kurcze mocno trzymamy kciuki!!! Radek daj znać co i jak, napewno znajdzie odpowiedni domek!!
|
05-02-2013, 20:10 | #56 |
Distinguished Member
|
Jak to został postrzelony??? ...
Trzymam kciuki za chłopaka. |
05-02-2013, 20:20 | #57 |
Senior Member
|
Straszne z tym postrzeleniem, ja bym chyba nogi z tylka wyrwala temu kto to zrobil. Atman sporo przezyl, a taki mlody psiak
Dobrze by bylo gdybym zainteresowal sie nim ktos kto ma zrownowazonego psa w domu, takiego ktory ceni sobie bliskosc rodziny, ale nie lamentuje gdy jej nie ma, no i chetnego do zabawy. Wiem ze to glupio brzmi (biorac pod uwage sytuacje mlodzienca) ale sama widze jaki wplyw maja nasze starszaki na mojego diabla, chcac nie chcac on bardzo kopiuje ich zachowania. Trzymamy kciuki za Atmana
07-02-2013, 13:44 | #58 |
Member
|
Szukamy domu tymczasowego dla FREDZI, młodej suczki husky.
Marzeniem byliby RODZICE ADOPCYJNI, na stałe, ale ponieważ sprawa jest bardzo pilna!!!, szukamy rozwiązań doraźnych. Fredzia jest szczenna.Zostanie poddana sterylizacji aborcyjnej i po zabiegu powinna mieć odpowiednie warunki, aby szybko wrócić do formy. Jest ładna ( teraz pięknie "ofutrzona"), łagodna, bez oporów wchodzi do domu,wykonuje podstawowe komendy "siad", "do mnie", lubi - jak to husky, dalekie wędrówki. Sunia zostanie wysterylizowana i zaszczepiona na koszt Fundacji "Przytul Psa" - www.przytulpsa.pl Roześlijcie, proszę, wici. To wyzwanie na miarę WILCZAKOWCA Kontakt: p. Anna 602-534-213 Fundacja: p. Elżbieta Lipińska 503 069 502 lub do mnie 502-474-953 |
07-02-2013, 14:28 | #59 |
Junior Member
|
piękna bardzo żałuję,że nie mam teraz warunków na posiadanie psa...
|
08-02-2013, 02:57 | #60 | ||
Junior Member
|
Quote:
Do pewnego momentu żyłam w błogim przekonaniu, że chociaż wilczaki (w końcu takie trochę wilki, czyli okazy zdrowia, nie?) są rasą dość zdrową, ale po przeczytaniu tu na forum, że młody wilczak kategorycznie nie powinien wchodzić przednimi łapami do wanny, bo mu stawy siądą, zwątpiłam. Quote:
|
||
|
|