|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
05-11-2011, 10:47 | #1 | |
Junior Member
|
Ubezpieczenie psów i kotów
Quote:
To może ubezpiecz psa?!
05-11-2011, 15:54 | #2 |
Plessowy wilczak
|
Gipson, a jest takie ubezpieczenie? To byłaby super sprawa! My co prawda zawsze mamy żelazną rezerwę na ewentualne (Tfu, tfu!) leczenie Aszczu czy Kaja, ale możliwość zwrotu kosztów leczenia byłaby extra. Taki prawie NFZ dla psa
Ps. Trzymamy kciuki ( A Aszczu łapki) za rychły powrót do zdrowia Tamlina!
05-11-2011, 17:26 | #3 | |
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
05-11-2011, 17:44 | #4 |
VIP Member
|
To Margo poprosimy o wyodrębnienie wątku, bo w sumie temat wart zastanowienia
Szukałam faktycznie, z pomocą Marcina (dzięki), ale my i tak nie podlegamy bo jestesmy za starzy Ale w przyszłości na pewno się skuszę bo wydatki na różne różności (zwłaszcza lecznicze) bywają spore i warto mieć w zanadrzu możliwość wyrównania budżetu. Cztery Łapy - ubezpieczenie psów i kotów Ubezpieczeniem mogą być objęte psy i koty w wieku od 6 miesięcy do 6 lat w zakresie:
Pakiet Midi: - OC za szkody spowodowane przez zwierzę (suma ubezpieczenia 20.000 zł) - Koszty Leczenia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 2000 zł) Składka: 300 zł za jedno zwierzę rocznie Pakiet Maxi: - OC za szkody spowodowane przez zwierzę (suma ubezpieczenia 20.000 zł) - Koszty leczenia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 2000 zł) - Koszty padnięcia lub uśpienia zwierzęcia (suma ubezpieczenia 6000 zł) - Koszty pochówku oraz usunięcia zwłok (suma ubezpieczenia 400 zł) Składka: 589 zł za jedno zwierzę rocznie pod linkiem są regulaminy i formularze. Z tego, co widziałam, w ubezpieczenia dla psów i kotów weszły tez inne towarzystwa, ale nie wiem czy nie maja swojej oferty ograniczonej tylko do OC. |
05-11-2011, 18:30 | #5 |
Junior Member
|
my też będziemy w Kielcach
|
05-11-2011, 18:35 | #6 | |
Junior Member
|
Quote:
Gaga podała już gotowe pakiety, można jednak samemu konfigurować swoje ubezpieczenie. My mamy tylko OC do 20000 zł i płacimy 50 zł/rok. Koszty leczenia wybraliśmy 1000 zł - za to płaci się 10% kwoty ubezpieczenia czyli 100 zł. W sumie wychodzi nam 150 zł rocznie. Co wydaje mi się sensowne bo przy byle zabiegu czy chorobie trzeba wyłożyć co najmniej kilkaset zł. (baszeszjoza kosztowala nas ok 400-500 zł). Z tego co czytałem to PZU ma najlepszy pakiet i najwięcej opcji.
05-11-2011, 19:13 | #7 | |
Junior Member
|
Quote:
06-11-2011, 11:40 | #8 |
Junior Member
|
Jeszcze nie (na szczęście). Ale może być róznie jak to z ubezpieczycielami. Jak rodzicom ukradli samochód to dopiero po rozprawie w sądzie drugiej instancji nam wypłacili odszkodowanie...