|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
11-03-2009, 20:17 | #1 |
Senior Member
|
Zdjęcia i prawo do ich publikacji.
Ja ze swojej strony zezwalam wszystkim osobom na publikacje zdjeć jakie zostały zrobione przez moją osobę.
Wszystkie zdjęcia jakie dostaną, a przedstawiają ich psy czy nawet te osoby stają się automatycznie wspólną własnością. Zdjęcia przedstawiające wyłącznie moją osobę lub mojego psa należą tylko do mnie. Wszystkie inne sa wspólne. Mogą takie zdjecia sobie też sami pobierać z galerii czy strony internetowej i je publikować jako własne. Nie pozwalam jedynie na modyfikowanie moich zdjeć pod kątem obraźliwym czy jakim kolwiek innym gdzie mogły by być wykorzystane do ośmieszenia kogokolwiek. Każdy też kto sie zwróci może takie zdjecia dostać mailem lub w innej formie. Inne osoby chcące pobrać sobie zdjecia, które ich nie dotyczą mogą to zrobić. Mogą je wykorzystywać do własnych celów a w przypadku publikacji muszą podać autora zdjęcia. Zdjecia nie mogą służyć celom marketingowym jeśli właściciel i autor nie wyrażą na to zgody. Last edited by wilczakrew; 11-03-2009 at 20:46. |
11-03-2009, 20:29 | #2 |
VIP Member
|
Zdjęcia i prawo do ich publikacji.
Rozpoczyna sie czas spotkan, wystaw i wyjazdow... A poniewaz zawsze mamy po takich okazjach cala mase zdjec nie tylko naszych psowi mimo, ze wiekszosc z Was juz nasze zasady zna, to jednak jeszcze raz "oficjalnie":
Pozwalamy na kopiowanie wykonanych przez nas zdjec, bez potrzeby pytania sie o zgode. Mozecie je uzywac na swoich stronach, blogach, pulpitach, drukowac i tapetowac nimi sciany. Poza dwoma wyjatkami: 1) zdjecia te NIE MOGA sluzyc obrazaniu rasy - przedstawianiu jej w negatywnym swietle (nie mowie tu oczywiscie o uzywaniu ich jako ilustracji do artykulow "co wilczak potrafi zniszczyc w domu ). NIE MOGA tez sluzyc jako zdjecia w ogloszeniach o sprzedazy szczeniat nierasowawych/bezrodowodowych. 2) Jesli juz zdjecia beda podpisane to prosilabym, aby umieszczac tam rzeczywistego autora, bo zdarzaly sie przypadki, ze nasze zdjecia "zawlaszczali" sobie inni - umieszczac informacje, ze zdjecia te sa ich autorstwa...
11-03-2009, 20:29 | #3 |
Senior Member
|
j.w. Aga
|
11-03-2009, 21:35 | #4 |
Wilczasty : Foto
|
Ja również się podpisuje pod takimi zasadami wszystkimi 16-toma łapami
11-03-2009, 22:00 | #5 |
Moderator
|
A ja jeszcze "oficjalnie" dodam informacje o sprawach technicznych.
Przy wiekszosci zdjec w galerii podane sa osoby, ktore podeslaly zdjecie (zwykle jest to autor fotek). Przy niektorych zdjeciach (w tym przy ok 20.000 starych fotek importowanych z poprzedniej galerii) jako autor widnieje 'admin'. Oznacza to, ze autor jest NIEZNANY. "Admin" podsyla tez fotki przeslane nam nie bezposrednio do galerii, ale na emaila Wolfdoga. Jesli w galerii zauwazyliscie swoje fotki podpisane "adminem" lub nickiem innej osoby to chetnie takie zdjecia przeedytujemy - umiescimy w miejscu autora Waszego nicka. To nei tylko plus (i reklama) dla Was, ale takze spora pomoc dla osob, ktorzy chca dane fotki uzyc - latwo moge dzieki temu dotrzec do autora zdjec. Aby dokonac zmian wystarczy przeslac nam na priva URLe zdjec (ewentualnie ich numery ID) lub nazwy kategorii (jesli np. wszystkie zdjecia w jakiejs kategorii sa Waszego autorstwa).... |
12-03-2009, 15:48 | #6 |
The Grim Reaper
|
Jeśli chodzi o mnie - wszystkie moje zdjęcia dotyczące wilczaków udostepniam na tych zasadach:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/pl/ Jeżeli komuś ta licencja nie odpowiada, bo chciałby na przykłąd ewentualnie wrzucić zdjecie przedstawiające jego psa na stronę np. hodowli czy cokolwiek, może użyć tego: http://pl.wikipedia.org/wiki/WTFPL Do wyboru.